Gîtes d'Etape

Ontdek de Middeleeuwen

Wil je de Middeleeuwen ontdekken, en dit dankzij verschillende avonturen die enkel bestemd zijn voor de dapperste ridders, dan is dit programma voor u!

Lagere

 

Wil je de Middeleeuwen ontdekken, en dit dankzij verschillende avonturen die enkel bestemd zijn voor de dapperste ridders, dan is dit programma voor u! Zoek naar het zwaard van Xivry en trotseer de legende van Baron Waldeck en ontdek zo het kasteel van Wanne, zijn omgeving en de geschiedenis van de Middeleeuwen.

 

Doelstellingen:

 

- Ontwikkel de 5 zintuigen en dit op een ludieke manier.

 

- Ontwikkel je psychomotorische vaardigheden dankzij verschillende workshops uit de Middeleeuwen

 

- Ontdek een historische periode (de Middeleeuwen)

Praktische informatie

De prijzen zijn (onder voorbehoud) van toepassing vanaf 01/01/19 tot en met 31/12/19.

  • Tijdstip Animatie

    4 x 3u

Prijs

  • 3 dagen

    118 €

Programma

Défis du MA

Dag 1: Leer zwaardvechten en boogschieten en wordt zo een echte ridder. Versla tijdens de opleiding rare wezens en heksen en dit tijdens een wandeling in de bosrijke omgeving van het kasteel van Wanne!

Dag 2: Het Zwaard van Xivry: In de kelders van het kasteel heeft men een mysterieuze tafel ontdekt met daarop een bijzondere inscriptie en in het midden ervan een zwaard. Een oude legende zegt dat het zwaard toebehoort aan de familie Xivry… Ontrafel het mysterie van het zwaard en dit door middel van verschillende strijdlustige proeven.

Dag 3 (s’ morgens): Het toverboek van Baron Waldeck. Ontdek de legende van Barom Waldeck en ga gewapend met een tablet en een gps op zoek naar het toverboek. Raadsels, geocaching, historische ontdekkingen in de omgeving en samenwerking zijn de sleutelwoorden van deze activiteit.

Waar zal het verblijf plaatsvinden