Gîtes d'Etape

Terug naar het verleden

In het hart van de Hoge Venen en de Calestienne ontdekken de leerlingen aan de hand van ons programma op speelse en actieve wijze de natuur en het historisch patrimonium van de streek.

Lagere & Secundair

Doelstellingen:

- Op concrete en dynamische wijze kennismaken met het leven van vroeger (20ste eeuw).

- De natuur en de landschappen van de Hoge Venen en de Calestienne ontdekken.
- Zich bewust worden van het belang van de sporen uit het verleden.

- Het in stand houden van de herinnering: kritisch nadenken over het leven van gisteren en vandaag, over oorlog, vrede… en het ontwikkelen van burgerzin.

Praktische informatie

De prijzen zijn (onder voorbehoud) van toepassing vanaf 01/01/20 tot en met 31/12/20.

  • Schoolniveau

    Lagere school

Prijs

  • 3 dagen

    101 €

Programma

Retour vers le passé

MODULE 1: Bezoek aan de bunker van Hitler in Brûly-de-Pesche, vlakbij de Gîte. Tijdens de Tweede Wereldoorlog leidde Hitler vanuit de ‘wolvenravijn’, zoals hij deze plek zelf noemde, de invasie van Frankrijk. Bezoek aan het park, de bunker en de bijgebouwen (tentoonstelling, maquettes, wapens, geluidseffecten, interactieve schermen)… Gids + pedagogisch schriftje voor elke leerling inbegrepen.

MODULE 2: Daguitstap naar de Espace Arthur Masson in Treignes (transport van de Gîte tot Treignes en warme maaltijd in de cafetaria
‘Chez Toine’ inbegrepen)
- School van vroeger. Beleef een lesuurtje zoals in 1932: in een decor zoals toen, compleet met roede en ezelsmuts voor de stoute leerlingen.
- Wandeling in de Ardennen in de tijd van Arthur Masson. Ontdekking van het leven in een Ardens dorpje zoals het was in de periode 1930-1960. Via een geanimeerd indoorparcours maken uw leerlingen een reis door de tijd.
- Animatie naar keuze (initiatie Waals, ontdekking van speelgoed van vroeger, de school in tijden van oorlog…).
- Didactische en ludieke wandeling in Treignes.

MODULE 3: Wandeling en ontdekking van Brûly-de-Pesche en omgeving.
- Bewegwijzerde wandelingen naar keuze vanaf de bunker: C010 Wandeling van het Bois de Gonrieux (blauwe pijlen – 5,9km) / C012 Wandeling van Bas-Brûly (gele pijlen – 3,0km). Activiteit begeleid door de leerkracht.

Op aanvraag: bezoek aan de Neptunusgrotten in Petigny (mits betaling van supplement)

Waar zal het verblijf plaatsvinden