Gîtes d'Etape

Gîtes d’Étape wordt Kaleo

Toen onze vzw in 1937 werd opgericht, was dat onder de naam “Colonies fraternelles de la jeunesse”. Haar doel: vakanties in de buitenlucht aanbieden aan de jeugd. In 1960 werd ze het “Centre Belge du Tourisme des Jeunes”.

De jaren ’80 werden dan weer gekenmerkt door de ontwikkeling van partnerschapsactiviteiten voor animatie en een nieuwe naam “Les Gîtes d’Étape du CTBJ”.

In de jaren 2000 werden de gîtes opengesteld voor de lokale bevolking om deze te laten kennismaken met de uitbaters van gîtes.

Onze vzw, die al jaren erkend wordt als een organisatie voor jeugd en sociaal toerisme, bevestigt vandaag opnieuw haar ambitie, missies en waarden. Met kwaliteitsvolle accommodaties, verblijven en activiteiten die voor iedereen toegankelijk zijn.Maar ook met een naamsverandering, omdat wij een moderne, internationale naam willen hebben die overeenkomt met de veelzijdigheid van onze vzw

Ons toeristisch aanbod is een hulpmiddel voor permanente ontdekking en educatie. Daarom veranderen wij vandaag van naam en worden wij “Kaleo” om opnieuw uitdrukking te geven aan die diversiteit en die identiteit die jong en dynamisch blijft.

Als u vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Autres articles

Restez informé des actualités du réseau

 1. Wallonië en de Ardennen, zóveel te beleven! #VisitWallonia

  Wallonië en de Ardennen, zóveel te beleven! #VisitWallonia

  Ontdek onze gites en themaweekends ! 

  Lire l'article
 2. Kaleo Activiteitenbrochure

  Kaleo Activiteitenbrochure

  Een brochure dat bestaat uit activiteitenfiches ontworpen door de pedagogische dienst van Kaleo vzw in samenwerking met enkele partners van school- en vakantieverblijven    ...

  Lire l'article